Un any de TecnolONGia

No volia acomiadar l’any sense desitjar-vos, lectors de TecnolONGia, que tingueu una molt bona entrada al 2008 i que aquest sigui un any en el qual tots els vostres projectes rutllin d’allò més bé i generin els fruits que espereu.

Per a TecnolONGia el canvi d’any coincideix amb l’aniversari del bloc. L’1 de gener de 2007 es publicava la primera entrada d’aquesta aventura feta des de la voluntat de compartir coneixement i generar impactes positius en matèria de TIC a les organitzacions que treballen per fer el món una mica millor.

Arribats en aquest punt, i a tall d’autoavaluació, destacaria els aspectes següents:

- A favor:

* Un any després del seu naixement el bloc encara és viu i amb ganes de continuar fent camí. Atès el caràcter efímer de tantes iniciatives a Internet, expresso una moderada satisfacció per aquest fet.

* Els articles més destacats han tingut una difusió i una replicació significatives en altres webs, especialment dins del propi sector. Agraeixo el suport de tots els qui han fet d’altaveu.

* Una bona part del contingut de fons generat durant l’any s’ha recollit en una publicació en paper de l’Observatori del Tercer Sector que presentàvem a finals de novembre a L’Hospitalet (veieu els posts anteriors). La trobada amb més de 100 persones, de moltes i diverses entitats, interessades pel tema ha estat, probablement, la fita que marca el primer any de TecnolONGia. El meu agraiment als amics i col·legues de l’OTS.

* He rebut algunes peticions de col·laboració en publicacions d’altres àmbits o entitats, fet que indica que la temàtica del bloc interessa.

* I, sobretot, he conegut (o recuperat) persones i entitats que fan coses ben interessants en aquest àmbit i amb les quals he establert ponts i punts de trobada per fer coses conjuntament en el futur.

- A millorar:

* Assegurar la regularitat de publicació. Els qui seguiu de prop el bloc ja haureu notat que hi ha hagut moments millors i pitjors (per exemple, aquest darrer mes…).

* Recollir més bones pràctiques. Sovint, malauradament, resulta més senzill conèixer experiències poc recomanables (de les quals extreure bones lliçons, sens dubte) que no pas casos d’èxit. Però d’aquests n’hi ha, és clar, i cal fer un esforç per localitzar-los i fer-ne més difusió.

* Aconseguir més feedback dels lectors. Una de les claus del web 2.0 és la comunicació bidireccional i, a través d’aquesta, la gestació i l’acumulació de més coneixement amb menys esforç. Com aconseguir-lo en un context amb milions de webs intentant captar l’atenció i el temps dels lectors / visitants? No tinc cap recepta màgica, però sens dubte és un dels punts per a la reflexió.

Com sempre, s’accepten suggeriments…

Una abraçada i ens veiem el 2008! O sigui… demà!

7 comentaris a “Un any de TecnolONGia”

 1. Edu ha dit:

  31 des 07 - 20:48

  Hola Jaume! Felicitats pel primer aniversari del blog. El segueixo des de fa temps i és fantàstic.
  Bona entrada d’any!

 2. Jaume Albaigès ha dit:

  01 gen 08 - 14:56

  Hola Edu,

  Gràcies per les felicitacions i per la fidelitat lectora. Molt bon 2008!

  Una abraçada,

 3. Olga ha dit:

  09 gen 08 - 11:10

  ¡¡Enhorabuena y pa’lante!!

 4. felipe giner ha dit:

  17 gen 08 - 17:45

  �nimo para continuar uno o muchos años más. Haces una muy buena labor con tu blog para todo el sector, con excelentes reflexiones.

 5. Jaume Albaigès ha dit:

  28 gen 08 - 19:18

  Olga, Felipe,

  Os digo lo mismo que le respondía a Edu: gracias por vuestras felicitaciones y por manteneros fieles en la lectura del blog. ¡Feliz 2008 a los dos! Espero vuestros comentarios para enriquecer el debate.

 6. TecnolONGia » Arxiu » 2 anys de TecnolONGia2 años de TecnolONGia ha dit:

  13 gen 09 - 16:26

  [...] La valoració d’aquest segon any no s’allunya massa de la que ja vaig fer amb motiu del primer aniversari, especialment en els punts positius, de manera que no us en repetiré el discurs. [...]

 7. TecnolONGia» Arxiu » 4 anys de TecnolONGia ha dit:

  01 gen 11 - 14:12

  [...] los deseos formulados en años anteriores (2007, 2008, 2009) y anoto alguna conclusión [...]


Deixa un comentari