Usos i reptes de les TIC al tercer sector

Amb m茅s de 100 persones assistents (si les “recomptadores” no m’han enredat), la sala d’actes del CETEI a Bellvitge es va omplir de participants a la jornada “Usos i reptes de les TIC al tercer sector”. Organitzada conjuntament amb l’Observatori del Tercer Sector, amb el qual col路laboro des de fa un parell d’anys, la jornada es va plantejar amb una vocaci贸 de dinamisme i una voluntat de compartir coneixement i experi猫ncies. Modestament, at猫s que em va correspondre a mi la conducci贸 de l’acte, diria que, malgrat que se’ns va allargar un p猫l l’horari, els objectius plantejats es van assolir en bona mesura.

Personalment, estic molt satisfet de veure com bona part de les reflexions que des de fa gaireb茅 un any publico des d’aquest bloc s’han convertit en una publicaci贸 ordenada i prou coherent editada dins la col路lecci贸 de Papers de recerca de l’OTS.

Igualment, em va alegrar el poder posar cara a algunes persones amb qui havia connectat online per貌 a les quals encara no聽havia pogut con猫ixer personalment.

Avui mateix podreu trobar la publicaci贸 en format pdf al web de l’OTS aix铆 com聽les presentacions i les fitxes de les diferents entitats que聽hi van participar.聽Per la meva banda us deixo la presentaci贸 que vaig聽preparar per a conduir l’acte i presentar el discurs constru茂t des d’aquest bloc.

En un altre moment mirar茅 de fer un resum de les idees m茅s destacades que es van presentar per part dels diferents ponents.

Als amics que vau venir i als quals no vaig tenir ocasi贸 de saludar, gr脿cies per la vostra pres猫ncia i companyia. Us dec un caf猫! ;-)

15 comentaris a “Usos i reptes de les TIC al tercer sector”

 1. Mar ha dit:

  29 nov 07 - 13:21

  100 persones? Ostres, a mi em va semblar comptar 200 (10 fileres i 20 persones per fila)! Sigui com sigui, em va sorprendre molt veure tanta gent. Moltes felicitats a l鈥橭bservatori pel poder de convocat貌ria i a tu. L鈥檈xposici贸 va ser molt interessant i 脿gil!!

  M’hagu茅s agradat, en tractar el tema de les TIC en la comunicaci贸 de les ONG no quedar-nos amb la q眉esti贸 de les noves facilitats per crear una web i entrar a mostrar exemples i experi猫ncies de la participaci贸 que permet la web 2.0, els comentaris a not铆cies, blogs i la preuada utilitat d鈥檈ines com youtube i flickr per a les ONG. Malauradament molts exemples d鈥檃quests usos per part d鈥ONG no n鈥檋i ha, ja ho sabem, per貌 alguns s铆. B茅, 茅s un petit apunt i a m茅s la veritat 茅s que no hi havia gaire temps m茅s i el que va haver va estar ben aprofitat. Felicitats de nou!

 2. ismael ha dit:

  29 nov 07 - 16:41

  Jo tamb茅 diria que n’hi havia bastants m茅s de cent…

  He deixat la cr貌nica al meu blog: cliqueu al meu nom i hi anireu/anir脿s (per algun motiu, el trackback sembla que no ha funcionat)

 3. Jaume Albaig猫s ha dit:

  29 nov 07 - 17:26

  Gr脿cies a tots dos per l’intent d’inflar els n煤meros per貌 com que no cobrem per assistents podem dir la veritat ;-) . Potser s铆 que eren m茅s de 100 per貌 no crec que arribessin a 200. De totes maneres, ja ho confirmarem amb les coordinadores de la log铆stica.

  Ismael, gr脿cies per la cr貌nica. Em penso que redirigir茅 tothom cap all脿 i m’estalviar茅 de fer-ho jo.

  Mar, estic d’acord amb la necessitat de recollir encara m茅s exemples (en quantitat i diversitat) de bones pr脿ctiques i experi猫ncies positives d’煤s TIC al sector. A veure si podem convertir-ho en una recerca de l’OTS.

 4. Ferran Busquets ha dit:

  30 nov 07 - 17:27

  Us voldia felicitar perqu猫 va estar molt i molt b茅.

  Entre el p煤blic es respirava molta curiositat (per no dir necessitat) i aix貌 茅s lo important per anar avan莽ant. Crec que els esc猫ptics (si 茅s que hi van a aquestes xerrades) o els que no ho tenen del tot clar, van fer un primer pas cap a un canvi de xip.

  Personalment, em va agradar molt con猫ixer altres experi猫ncies i avia’m quan 茅s la seg眉ent ;-)

 5. Mar ha dit:

  30 nov 07 - 18:11

  Jaj, doncs ara q ho dius penso q em vaig equivocar en comptar. 脡s q tenia apuntat 200 assistents a la meva llibreta, en plan friki, perqu猫 vaig comptar de seguida, sorpresa com em vaig quedar de veure tanta gent, per貌 ara veig que vaig doblar el nombre de cadires per filera ;-)

 6. Jaume Albaig猫s ha dit:

  30 nov 07 - 20:17

  Ep, Ferran, gr脿cies per les felicitacions. Estarem encantats que a la 2a jornada (quan sigui) ens vingueu a presentar les evolucions de la vostra eina de gesti贸 de la base social. Fins aviat!

 7. Ramon Bartomeus ha dit:

  05 des 07 - 0:48

  No vaig poder estar a la jornada, per貌 he llegit el document “Usos i reptes de les TIC a les organitzacions no lucratives” de principi a fi, hi haig de dir que 茅s un magnific document, i un monument al sentit com煤.
  Es fa estrany veure tanta reflexi贸 (tan obvia pels que estem cada dia ajuntant TIC i ONL), amb tan poca “palla”.
  Crec que si be 茅s una bona lectura pels responsables TIC de les ONL, ser脿 un document imprescindible per les ONL que no tenen responsable TIC.
  Felicitats.

 8. Jaume Albaig猫s ha dit:

  05 des 07 - 0:51

  Ramon, gr脿cies pels comentaris, per貌 no et passis, que despr茅s m’acusaran de pagar els amics perqu猫 elogi茂n les meves creacions, home. ;-)

  Agra茂t, agra茂t… Una abra莽ada i a veure si la propera vegada no perds l’avi贸, ok?

 9. Jaume Albaig猫s ha dit:

  31 des 07 - 13:30

  Els amics d’IWith.org han publicat una adaptaci贸 d’aquest post fent-se ress貌 de l’acte i de la publicaci贸.

 10. Ali ha dit:

  01 gen 08 - 13:58

  Que pena no haber estado. A cambio empiezo 2008 leyendo tu paper. Muy interesante! :) Un saludo

  Alicia

 11. Jaume Albaig猫s ha dit:

  01 gen 08 - 15:01

  隆Feliz 2008, Alicia!

 12. TecnolONGia » Arxiu » Mini-an lisi: perfils TIC a les ONLMini-an谩lisis: perfiles TIC en las ONL ha dit:

  29 gen 08 - 0:58

  [...] Els d’avui tenen a veure amb la demanda de personal expert en TIC per part de les organitzacions i els vaig calcular per a la presentaci贸 de la publicaci贸 Usos i reptes de les TIC a les ONL. [...]

 13. TecnolONGia » Arxiu » Presentaci贸 a MadridPresentaci贸n en Madrid ha dit:

  20 mai 08 - 17:33

  [...] Tal i com vam fer a L’Hospitalet el novembre passat, a Madrid tamb茅 mirarem de muntar un acte que doni el m xim valor possible a tots els assistents. Aquest cop el convoquen conjuntament l’Observatori del Tercer Sector, que inclou la publicaci贸 en la seva col路lecci贸 Papers de recerca, i Fundaci贸n Chandra, coneguda pel seu impuls sectorial a les TIC a trav茅s de llocs com CanalSolidari, HacesFalta o SolucionesONG. Tamb茅 Chandra presentar una publicaci贸 que ha editat a trav茅s del seu Laboratorio de Innovaci贸n Social, de la qual TecnolONGia ja es va fer ress貌 fa un temps. [...]

 14. TecnolONGia » Arxiu » A Madrid amb ChandraEn Madrid con Chandra ha dit:

  31 mai 08 - 10:46

  [...] Com us deia fa uns dies, dijous vam presentar a Madrid la versi贸 en castell de la publicaci贸 Usos i reptes de les TIC a les ONL. Ho vam fer conjuntament amb la Fundaci贸n Chandra i amb quatre entitats m茅s que van venir a presentar les seves experi猫ncies d’猫xit en mat猫ria de TIC. [...]

 15. TecnolONGia » Arxiu » Educaci贸 social i TICEducaci贸n social y TIC ha dit:

  24 des 08 - 14:12

  [...] El darrer t铆tol publicat pel Col路legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) dins la col路lecci贸 Quaderns d’Educaci贸 Social, Educaci贸 Social i TIC. Les noves fronteres de la inclusi贸, compta amb un article d’un servidor en el qual es recullen les idees principals que vehiculen el contingut d’aquest blog, en l铆nia amb la pon猫ncia / publicaci贸 sobre els usos i reptes de les TIC al tercer sector i contextualitzat en l’ mbit de les organitzacions d’acci贸 social, en les quals hi ha una significativa pres猫ncia d’educadors i educadores socials. [...]


Deixa un comentari