Usos i reptes de les TIC al tercer sector
Amb més de 100 persones assistents (si les “recomptadores” no m’han enredat), la sala d’actes del CETEI a Bellvitge es va omplir de participants a la jornada “Usos i reptes de les TIC al tercer sector”. Organitzada conjuntament amb l’Observatori del Tercer Sector, amb el qual col·laboro des de fa un parell d’anys, la jornada es va plantejar amb una vocació de dinamisme i una voluntat de compartir coneixement i experiències. Modestament, atès que em va correspondre a mi la conducció de l’acte, diria que, malgrat que se’ns va allargar un pèl l’horari, els objectius plantejats es van assolir en bona mesura.
Personalment, estic molt satisfet de veure com bona part de les reflexions que des de fa gairebé un any publico des d’aquest bloc s’han convertit en una publicació ordenada i prou coherent editada dins la col·lecció de Papers de recerca de l’OTS.
Igualment, em va alegrar el poder posar cara a algunes persones amb qui havia connectat online però a les quals encara no havia pogut conèixer personalment.
Avui mateix podreu trobar la publicació en format pdf al web de l’OTS aixà com les presentacions i les fitxes de les diferents entitats que hi van participar. Per la meva banda us deixo la presentació que vaig preparar per a conduir l’acte i presentar el discurs construït des d’aquest bloc.
En un altre moment miraré de fer un resum de les idees més destacades que es van presentar per part dels diferents ponents.
Als amics que vau venir i als quals no vaig tenir ocasió de saludar, grà cies per la vostra presència i companyia. Us dec un cafè!
Mar ha dit:
29 nov 07 - 13:21100 persones? Ostres, a mi em va semblar comptar 200 (10 fileres i 20 persones per fila)! Sigui com sigui, em va sorprendre molt veure tanta gent. Moltes felicitats a l’Observatori pel poder de convocatòria i a tu. L’exposició va ser molt interessant i à gil!!
M’hagués agradat, en tractar el tema de les TIC en la comunicació de les ONG no quedar-nos amb la qüestió de les noves facilitats per crear una web i entrar a mostrar exemples i experiències de la participació que permet la web 2.0, els comentaris a notÃcies, blogs i la preuada utilitat d’eines com youtube i flickr per a les ONG. Malauradament molts exemples d’aquests usos per part d’ONG no n’hi ha, ja ho sabem, però alguns sÃ. Bé, és un petit apunt i a més la veritat és que no hi havia gaire temps més i el que va haver va estar ben aprofitat. Felicitats de nou!
ismael ha dit:
29 nov 07 - 16:41Jo també diria que n’hi havia bastants més de cent…
He deixat la crònica al meu blog: cliqueu al meu nom i hi anireu/aniràs (per algun motiu, el trackback sembla que no ha funcionat)
Jaume Albaigès ha dit:
29 nov 07 - 17:26Grà cies a tots dos per l’intent d’inflar els números però com que no cobrem per assistents podem dir la veritat
. Potser sà que eren més de 100 però no crec que arribessin a 200. De totes maneres, ja ho confirmarem amb les coordinadores de la logÃstica.
Ismael, grà cies per la crònica. Em penso que redirigiré tothom cap allà i m’estalviaré de fer-ho jo.
Mar, estic d’acord amb la necessitat de recollir encara més exemples (en quantitat i diversitat) de bones prà ctiques i experiències positives d’ús TIC al sector. A veure si podem convertir-ho en una recerca de l’OTS.
Ferran Busquets ha dit:
30 nov 07 - 17:27Us voldia felicitar perquè va estar molt i molt bé.
Entre el públic es respirava molta curiositat (per no dir necessitat) i això és lo important per anar avançant. Crec que els escèptics (si és que hi van a aquestes xerrades) o els que no ho tenen del tot clar, van fer un primer pas cap a un canvi de xip.
Personalment, em va agradar molt conèixer altres experiències i avia’m quan és la següent
Mar ha dit:
30 nov 07 - 18:11Jaj, doncs ara q ho dius penso q em vaig equivocar en comptar. És q tenia apuntat 200 assistents a la meva llibreta, en plan friki, perquè vaig comptar de seguida, sorpresa com em vaig quedar de veure tanta gent, però ara veig que vaig doblar el nombre de cadires per filera
Jaume Albaigès ha dit:
30 nov 07 - 20:17Ep, Ferran, grà cies per les felicitacions. Estarem encantats que a la 2a jornada (quan sigui) ens vingueu a presentar les evolucions de la vostra eina de gestió de la base social. Fins aviat!
Ramon Bartomeus ha dit:
05 des 07 - 0:48No vaig poder estar a la jornada, però he llegit el document “Usos i reptes de les TIC a les organitzacions no lucratives” de principi a fi, hi haig de dir que és un magnific document, i un monument al sentit comú.
Es fa estrany veure tanta reflexió (tan obvia pels que estem cada dia ajuntant TIC i ONL), amb tan poca “palla”.
Crec que si be és una bona lectura pels responsables TIC de les ONL, serà un document imprescindible per les ONL que no tenen responsable TIC.
Felicitats.
Jaume Albaigès ha dit:
05 des 07 - 0:51Ramon, grà cies pels comentaris, però no et passis, que després m’acusaran de pagar els amics perquè elogiïn les meves creacions, home.
Agraït, agraït… Una abraçada i a veure si la propera vegada no perds l’avió, ok?
Jaume Albaigès ha dit:
31 des 07 - 13:30Els amics d’IWith.org han publicat una adaptació d’aquest post fent-se ressò de l’acte i de la publicació.
Ali ha dit:
01 gen 08 - 13:58Que pena no haber estado. A cambio empiezo 2008 leyendo tu paper. Muy interesante!
Un saludo
Alicia
Jaume Albaigès ha dit:
01 gen 08 - 15:01¡Feliz 2008, Alicia!
TecnolONGia » Arxiu » Mini-anà lisi: perfils TIC a les ONLMini-análisis: perfiles TIC en las ONL ha dit:
29 gen 08 - 0:58[...] Els d’avui tenen a veure amb la demanda de personal expert en TIC per part de les organitzacions i els vaig calcular per a la presentació de la publicació Usos i reptes de les TIC a les ONL. [...]
TecnolONGia » Arxiu » Presentació a MadridPresentación en Madrid ha dit:
20 mai 08 - 17:33[...] Tal i com vam fer a L’Hospitalet el novembre passat, a Madrid també mirarem de muntar un acte que doni el mà xim valor possible a tots els assistents. Aquest cop el convoquen conjuntament l’Observatori del Tercer Sector, que inclou la publicació en la seva col·lecció Papers de recerca, i Fundación Chandra, coneguda pel seu impuls sectorial a les TIC a través de llocs com CanalSolidari, HacesFalta o SolucionesONG. També Chandra presentarà una publicació que ha editat a través del seu Laboratorio de Innovación Social, de la qual TecnolONGia ja es va fer ressò fa un temps. [...]
TecnolONGia » Arxiu » A Madrid amb ChandraEn Madrid con Chandra ha dit:
31 mai 08 - 10:46[...] Com us deia fa uns dies, dijous vam presentar a Madrid la versió en castellà de la publicació Usos i reptes de les TIC a les ONL. Ho vam fer conjuntament amb la Fundación Chandra i amb quatre entitats més que van venir a presentar les seves experiències d’èxit en matèria de TIC. [...]
TecnolONGia » Arxiu » Educació social i TICEducación social y TIC ha dit:
24 des 08 - 14:12[...] El darrer tÃtol publicat pel Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) dins la col·lecció Quaderns d’Educació Social, Educació Social i TIC. Les noves fronteres de la inclusió, compta amb un article d’un servidor en el qual es recullen les idees principals que vehiculen el contingut d’aquest blog, en lÃnia amb la ponència / publicació sobre els usos i reptes de les TIC al tercer sector i contextualitzat en l’à mbit de les organitzacions d’acció social, en les quals hi ha una significativa presència d’educadors i educadores socials. [...]