Respostes SolucionesONG.org 16/07/2007

Consulta

Podeu ajudar-me a resoldre un error que em passa al fer la còpia de seguretat del programa SP Contaplus? (ASAPME)

Al fer la c√≤pia de seguretat em d√≥na l’error WINDLL/WIZMAIN.C line 156 i despr√©s surt una altra finestra amb WINZZIP16.DLL en¬†006:15 BF. No tenim contractat el servei de manteniment i no ens donen la soluci√≥, pel que he pensat que si vosaltres¬†treballeu amb aquest programa, potser podeu ajudar-me a resoldre aquest error.

Resposta

Voldria aprofitar la teva consulta per anar una mica m√©s enll√†. Deies que no teniu contractat el servei de manteniment del¬†programa que useu per a la gesti√≥ de la vostra comptabilitat. Un company et deia que “a nivell d’organitzaci√≥ no lucrativa,¬†us haur√≠eu de plantejar utilitzar programes de gesti√≥ (i de tot tipus) gratu√Įts, no de pagament”. Probablement la brevetat de¬†la resposta no li va permetre matisar l’afirmaci√≥, per√≤, formulada d’aquesta manera, a mi em planteja dubtes importants.

Deixeu-me ser una mica dolent ;-) Seguint la regla de tres, per ser una ONL no hem de pagar el lloguer dels nostres locals o els salaris dels nostres treballadors? Per ser una ONL tot ens ha de sortir gratis? Sembla que no, oi?

Cert √©s que les ONL sovint tenim dificultats per a disposar de recursos econ√≤mics per a inversions relacionades amb temes¬†d’estructura (la inform√†tica √©s un d’ells) i, en aquest sentit, un recurs de programari gratu√Įt √©s una cosa, aparentment,¬†fant√†stica.

I dic aparentment perqu√® la compra (o el cost de manteniment) d’un programa inform√†tic √©s nom√©s una part del seu cost total¬†real. Probablement hi hagi necessitats de formaci√≥, necessitats d’integraci√≥ amb altres aplicacions de l’entitat, etc. I quan¬†tinguem un problema amb aquest producte gratu√Įt, sabrem resoldre’l? Alg√ļ de fora de l’organitzaci√≥ podr√† ajudar-nos? Ens¬†quedarem aturats per sempre? Crec que totes aquestes s√≥n preguntes i reflexions que cal realitzar quan ens plantegem la¬†necessitat de fer servir eines software per a qualsevol tasca i a partir d’aqu√≠ prendre la decisi√≥ adequada.

Si trobem un producte gratu√Įt que respon a les nostres necessitats, que encaixa amb els requisits que a nivell d’organitzaci√≥¬†ens plantegem, que √©s d’√ļs f√†cil o que compta amb una comunitat de suport important a internet, etc. doncs fant√†stic, per√≤ si¬†no √©s aix√≠ i, per contra, existeix una aplicaci√≥ que respon positivament a tots aquests aspectes per√≤ √©s de pagament, potser¬†el raonable sigui comprar.

PS1. Que consti que la meva reflexi√≥ t√© poc que veure amb el debat programari lliure – programari propietari, no ens¬†confonguem. El que motiva la meva reflexi√≥ √©s el “gratis” versus “de pagament”, que no √©s, ni de bon tros, el mateix que¬†l’anterior, encara que de vegades es presenti aix√≠.

PS2. I que consti tamb√© que no estic dient que l’opci√≥ bona sigui pagar. Nom√©s pretenc: 1) que pensem b√© les coses abans de¬†prendre decisions i 2) que les ONL deixem de ser l’exemple m√©s pal√®s que, en no poques ocasions, el barat surt car.

Deixa un comentari