Nova aplicaci贸 de gesti贸 de voluntariat

Manual de gesti贸 del voluntariatEls dies 16 (a Madrid) i 20 (a Barcelona) de novembre Fundaci贸 La Caixa presentar脿 dues novetats que em penso que seran molt ben rebudes per les organitzacions no lucratives en general, i especialment per aquelles que s贸n intensives en voluntariat: el Manual de Gesti贸 de Voluntariat (MGV) i l’Aplicaci贸 inform脿tica de Gesti贸 de Voluntariat (AGV).

Podeu descarregar les invitacions per als dos actes (Madrid i Barcelona), que es completaran amb la taula rodona “Noves tend猫ncies, innovaci贸, voluntariat en temps de crisi, voluntariat i implicaci贸 de la societat”.

L’MGV, elaborat en col路laboraci贸 amb l’Observatori del Tercer Sector, descriu amb detall els diferents aspectes relacionats amb la participaci贸 de persones volunt脿ries a les organitzacions: processos d’acollida i desvinculaci贸, seguiment i avaluaci贸, formaci贸, reconeixement, etc. Ve acompanyat d’un cd en el qual trobareu diverses plantilles editables per a diferents models de documents proposats.

Pel que fa a l’AGV, es tracta d’una conseq眉猫ncia natural del manual que permetr脿 posar en pr脿ctica de forma immediata les seves propostes de gesti贸. El programa compta amb un m貌dul base de gesti贸 de persones volunt脿ries on es poden desar les dades identificatives i de contacte i des d’on es pot gestionar la seva evoluci贸 dins l’organitzaci贸. Tamb茅 disposa de tres m貌duls d’脿mbit operatiu que permeten gestionar les activitats, les accions formatives i les entrevistes de seguiment en qu猫 participen. Finalment, l’aplicaci贸 ofereix tamb茅 un m貌dul estad铆stic que facilita indicadors consolidats en relaci贸 a les dades emmagatzemades.

L’AGV ha estat provada amb treball de camp real per part de set organitzacions del sector, que han validat el seu 煤s i han aportat diferents propostes de millora funcional.

En definitiva, es tracta d’una aposta per facilitar la feina de les persones responsables del voluntariat, tant en la sistematitzaci贸 de l’activitat quotidiana com en la capacitat d’avaluaci贸 i planificaci贸 estrat猫gica.

Personalment, he col路laborat en alguna de les fases del projecte. En els propers dies ja us explicar茅 algunes de les reflexions derivades de les experi猫ncies viscudes.

Data i hora: Dilluns, 16/11/2009, a les 10h
Lloc: CaixaForum Madrid

Data i hora: Divendres, 20/11/2009, a les 10h
Lloc: CaixaForum Barcelona


4 comentaris a “Nova aplicaci贸 de gesti贸 de voluntariat”

 1. Gema ha dit:

  04 nov 09 - 12:38

  Hola Jaume,

  Muchas gracias por la informaci贸n de este acto, estaremos presentes en el acto de Madrid.
  Tomo nota de tu post y lo reproducimos en http://www.solucionesong.org para informar a nuestros/as usuarios/as: http://www.solucionesong.org/noticias/noticia/?id=1148

  Un saludo!

 2. Jaume Albaig猫s ha dit:

  04 nov 09 - 12:55

  Gracias por darle recorrido al tema, Gema. 隆Nos vemos el 16!

 3. Xavi Basora ha dit:

  06 nov 09 - 10:43

  Gr脿cies per la informaci贸, Jaume! Intentar茅 anar a la de Barcelona.
  Salutacions!

 4. TecnolONGia» Arxiu » Aplicaci贸 de gesti贸 de voluntariat. Els aprenentatges ha dit:

  30 mar 10 - 18:29

  [...] ja vaig comentar en el moment de la presentaci贸 p煤blica, he col路laborat en el proc茅s d’elaboraci贸 de l’eina en tres 脿mbits: validar que el [...]


Deixa un comentari