Nou jaciment d’ocupaci贸: el mediador TIC

I will talk with anyone about anythingAl darrer post vaig proposar-vos algunes idees sobre com aconseguir que les relacions entre les ONL i els prove茂dors TIC siguin profitoses. Suposo que no descobreixo res si afegeixo que nom茅s en seran, de profitoses, si ho s贸n per a les dues parts, com en qualsevol relaci贸.

Torno a insistir en una de les idees que proposava, concretament la #2. Deia aix铆: “Busqueu un prove茂dor amb qui us entengueu sense necessitat de traductor. Una opci贸 pr脿ctica (a m茅s de coherent) 茅s mirar dins del propi sector”. Em quedo amb la primera part de la idea i la reformulo: “Busqueu un prove茂dor amb qui us entengueu sense necessitat de traductor. O, si no ho veieu clar, busqueu tamb茅 el traductor”.

Tot just aquest mat铆 estava a la seu d’una entitat que em proposava que l’ajud茅s a continuar el desenvolupament d’una aplicaci贸 de gesti贸 interna, un cop presa la decisi贸 de trencar la relaci贸 amb l’actual prove茂dor. La resposta evident (i equivocada) hauria estat acceptar l’enc脿rrec directament, fetes les tres preguntes b脿siques. Qui no vol un nou client en temps de crisi? ;-)

En comptes d’aix貌 he optat per con猫ixer amb certa profunditat la feina feta per aquest prove茂dor. La conclusi贸 a qu猫 he arribat 茅s que el desenvolupament, tot i ser complex, estava ben constru茂t. L’entitat, per貌, justificava el seu desig de canvi en el fet que per aconseguir arribar a tenir all貌 que jo veia havia calgut molt de temps, ben b茅 dos anys, i refer alguns m貌duls o funcions diverses vegades perqu猫 els resultats no eren els que l’entitat esperava.

Tot i entendre els seus arguments, el meu suggeriment ha estat el de seguir treballant amb el mateix prove茂dor i incorporar la figura del “traductor”, alg煤 amb prou coneixements de tecnologia i prou proper a l’entitat com per fer de pont efectiu entre aquesta i el prove茂dor (ja que amb un prove茂dor que en principi sap fer b茅 les coses no hi hauria d’haver els problemes citats).

El cas, per reblar el clau, 茅s que el “traductor” ja existia i la pr貌pia entitat m’ha reconegut que quan en els darrers temps del projecte aquesta persona es va implicar m茅s en la intermediaci贸, les coses van anar for莽a millor. Fins llavors, la relaci贸 havia estat essencialment bilateral entre l’entitat i el prove茂dor.

En els nostres dies els mediadors s贸n figures emergents i rellevants en molts 脿mbits: en la interculturalitat, en la gesti贸 de conflictes de tota mena… Fins i tot el traductor genu铆 茅s un mediador. Per qu猫 no afavorir, doncs, la figura d’un mediador TIC?

En el fons, sense anomenar-lo aix铆, ja hi feia refer猫ncia a la idea #10: “Incorporeu coneixement TIC al vostre costat de la taula. Si no teniu personal TIC en plantilla ni entre el voluntariat habitual, potser podeu demanar a algun expert proper que us assessori puntualment en el proc茅s d鈥檈lecci贸 del prove茂dor i/o de la soluci贸 t猫cnica apropiada”.

La pr貌pia entitat ha reconegut que aquesta figura, lluny de ser un cost, havia suposat un clar estalvi si es tenia en compte com funcionaven les coses abans de la seva participaci贸.

Deixa un comentari