El mòbil i la bretxa digital

Ja fa molts anys que les entitats socials es dediquen a combatre la bretxa digital que exclou de l’accés i l’ús de les TIC a diferents col·lectius vulnerables, entre els quals el de la gent gran. Aquesta lluita ha consistit, sobretot, en la capacitació en l’ús de l’ordinador, incloent-hi aspectes relacionats amb Internet, com la navegació, el correu electrònic i d’altres.

El que no havia vist mai, almenys en el nostre context social més proper, era una entitat que inclogués l’ús del mòbil dins de la seva pràctica formativa. En el col·lectiu de la gent gran aquesta és una necessitat imperiosa, potser fins i tot superior a la del mateix ordinador. Per això m’ha agradat veure aquesta oferta de voluntariat de la Fundación Francisco de Vitoria.

A més, no dubto que amb la generalització dels telèfons de més prestacions, apareixeran moltíssimes noves funcionalitats que simplificaran la vida de moltes persones de col·lectius vulnerables, raó per la qual la capacitació en el seu ús serà encara més necessària.

Deixa un comentari