Di no a las bombas de racimo: activisme TIC, alt impacte a baix cost

La campanya Di no a las bombas de racimo va ser impulsada per Francisco Polo a través del seu blog, Cosas de la diplomacia (ara integrat sota el seu web personal).

No us n’explico tots els detalls, que això ja ho trobareu a la presentació de més avall i al propi web de la campanya, però sí que volia destacar-ne dos aspectes:

- El seu baix cost en termes de despesa directa, pràcticament nul·la; encara més si ho comparem amb el seu impacte, en notorietat i resultats (*). En els costos no cal oblidar, com sempre, el temps personal destinat, però en essència ja no és un temps TIC i, per tant, tampoc no és un cost TIC.

- El valor afegit per les complicitats obtingudes de forma desinteressada via xarxa: dissenyadors que ofereixen logos, blocaires que hi donen suport i que enriqueixen la proposta, etc.
La pregunta clau per a les ONL, doncs, és: si una sola persona en el seu temps lliure pot muntar aquest xou, què no hauria de poder fer una organització en relació a les temàtiques que li són la seva raó de ser?

Una segona pregunta: què hem de fer les ONL per atraure d’alguna manera aquestes persones que demostren proactivitat a títol individual i que connecten de forma tan evident amb els nostres valors i objectius?

(*) És ben cert que l’impacte real de la campanya en termes de resultat no és pot saber de forma precisa i no es pot desvincular de la feina feta en general pel moviment i les organitzacions anti-militaristes i pro cultura de la pau, però en cap cas es pot menystenir.Amb aquesta d’avui, acabo la sèrie d’entrades dedicades a la jornada TIC OTS – Chandra a Madrid. A banda de fer la crònica de l’acte em va semblar interessant mirar de destacar, sense aprofundir-hi, els aspectes clau i els valors afegits de les diferents experiències que s’hi van presentar, no sigui dit que sempre veig l’ampolla mig buida. ;-) Espero que us hagin resultat interessants i que us hagin temptat per a noves iniciatives a les vostres organitzacions. Per descomptat, estaré encantat de saber-ho a través dels vostres comentaris.

1 comentari a “Di no a las bombas de racimo: activisme TIC, alt impacte a baix cost”

  1. la broma | ¿Cómo pueden las organizaciones atraer a activistas que se mueven individualmente? ha dit:

    16 oct 08 - 10:29

    [...] Leído en TecnolONGia. [...]


Deixa un comentari