La febre dels Community Managers arriba a les ONL

Suposo que, qui m√©s qui menys, a aquestes al√ßades de la pel¬∑l√≠cula tothom ha sentit a parlar dels Community Managers, que, dit aix√≠ r√†pidament, s√≥n les persones que s’encarreguen de gestionar la pres√®ncia d’una empresa, instituci√≥ o organitzaci√≥ a les xarxes socials. Com tot el que √©s nou, la hist√≤ria porta la seva discussi√≥: que si han de formar part de l’organitzaci√≥, que si poden ser ag√®ncies externes especialitzades; que si s√≥n el futur de les relacions externes, que si √©s una moda com una altra; etc.

I, √©s clar, al tercer sector no pod√≠em ser menys i l’onada ja ha arribat a les nostres costes, com ho demostren aquest parell d’ofertes aparegudes aquesta setmana a HacesFalta.org:

1) Administrador de págines web Рcomunicación

Feu clic a la imatge per veure una captura de la descripció completa.


Descripci√≥n: Administre diferentes paginas web: facebook, twitter… Recibir√° informaci√≥n y formaci√≥n necesaria, con un minimo de tres meses de permanencia. Disponibilidad de 3 horas semanales.

De seguida que he llegit aquesta breu descripci√≥ m’ha vingut al cap l’article Qui actualitza el web? que vaig escriure fa gaireb√© tres anys. Tinc la sensaci√≥ que tornem a ensopegar amb la mateixa pedra. T√© sentit buscar un nou voluntari, que no ens coneix de res, perqu√® ens administri els perfils de les xarxes socials? Oh, s√≠, li donarem informaci√≥ i formaci√≥! Per√≤ voleu dir que aquesta persona podr√† respondre en nom de l’organitzaci√≥ quan rebi qualsevol comentari a Facebook o a Twitter? O √©s que nom√©s estem parlant d’alg√ļ que es dedicar√† a publicar? Absurd! Es tarda m√©s a enviar un correu a una altra persona per dir-li que publiqui no s√© qu√® que a fer-ho un mateix. Em fa l’efecte que no estem entenent qu√® vol dir tenir pres√®ncia a les xarxes socials i, en conseq√ľ√®ncia, no hem adoptat cap estrat√®gia, limitant-nos a obrir perfils a tort i a dret. Clar que, per incre√Įble que sembli, ara mateix hi ha 24 persones interessades en l’oferta! Qui diu que √©s dif√≠cil trobar voluntaris? I √©s que tots portem un community manager dins nostre…

2) Community manager y comunicación regional cantabria

Feu clic a la imatge per veure una captura de la descripció completa.


La descripci√≥ √©s molt llarga, aix√≠ que podeu llegir-la directament en origen o en la captura que n’he fet.

En l’oferta anterior es demanava un community manager sense afirmar-ho expl√≠citament i ara se’n demana un sense saber qu√® √©s. Veureu que la descripci√≥ √©s la d’un t√®cnic de comunicaci√≥ convencional: ni la m√©s m√≠nima refer√®ncia a Internet ni a les xarxes socials ni a res que s’hi assembli. Per√≤ oi que mola que no vegis aix√≤ de posar community manager al t√≠tol de l’oferta?

Deixa un comentari