Creant continguts pel web: què volen realment els visitants?

Fa uns dies vaig llegir l’article Creating Website Content: What Do Your Visitors Really Want?, escrit per Kivi Leroux Miller per al butllet√≠ d’NTEN de juliol. Despr√©s de llegir-lo i retuitejar-lo, em va semblar que anava tan a l’ess√®ncia de la cosa que valia la pena fer-ne una traducci√≥ sint√®tica. Aqu√≠ la teniu.

El vostre web pot ser visitat per persones molt diferents. Com us assegureu que tothom hi trobi contingut interessant i engrescador? Per fer-ho fàcil, repartim els visitants en tres grups: nous (no ens coneixen), amics (els agrada el que fem) i seguidors (els encanta el que fem).

Qu√® espera trobar cadasc√ļ? Per estrany que soni, a cap dels tres grups els interessa veure, d’entrada, la definici√≥ de la vostra missi√≥.

Els nous visitants

Us interessa que trobin la resposta a la seva pregunta. Si un estrany arriba al vostre web, probablement ho fa cercant la resposta a una pregunta específica sobre alguna cosa que li està passant, que ha vist a la tele, etc. Buscant, buscant, us ha trobat, pensant que tindríeu la resposta.

Quines s√≥n les tres preguntes m√©s probables que poden haver condu√Įt un nou visitant al vostre web? Per a algunes ONL poden ser √≤bvies. Si teniu un refugi d’animals, quins animals estan disponibles per adopci√≥?. Si la vostra organitzaci√≥ tracta una malaltia en particular, quin √©s el tractament?.

La millor manera d’establir una relaci√≥ amb els nouvinguts no √©s fer un discurs sobre vosaltres mateixos, sin√≥ respondre les seves preguntes. Aquestes s√≥n gaireb√© sempre program√†tiques i poques vegades sobre com fer una donaci√≥, com fer voluntariat o qualsevol altra via per ajudar-vos.

Dediqueu espai a la portada i al web en general a respondre les tres grans preguntes susceptibles d’aportar nous visitants al web. Aix√≠ √©s m√©s probable que es facin amics, cosa que ens porta al seg√ľent grup de visitants.

Els amics

Els amics ja saben alguna cosa sobre vosaltres i en tenen una visió favorable i probablement incompleta. Expliqueu-los bones històries. Les històries són la forma més ràpida i més fàcil de recordar per explicar què feu, com ho feu, per a qui i per què.

Conteu hist√≤ries de gent com ells, perqu√® puguin veure que ells pertanyen al vostre projecte; hist√≤ries que atreguin els seus valors personals per tal que vegin com, a trav√©s vostre, poden ajudar a millorar la vida d’alg√ļ, encara que sigui en petita mesura; hist√≤ries amb un to d’aventura o sorpresa, que els facin trobar un espai on fer alguna cosa m√©s que exercir les responsabilitats habituals de la vida adulta; etc.

Això ajuda a aprendre més coses sobre el que feu, però no a través de llargues llistes de necessitats, programes i serveis. Les imatges també expliquen històries Рsovint millor que les paraules Рaixí que no oblideu les fotografies i els vídeos.

Connecteu amb els amics a trav√©s de bones hist√≤ries i alguns d’ells es convertiran en grans seguidors.

Els seguidors

Els seguidos són gent que us coneix bé i que us estima. Els seguidors estan disposats a ajudar, sempre que els ho feu fàcil.

Que les crides i accions siguin clares perqu√® s√†piguen exactament el que poden fer per donar-vos suport, cosa que vol dir que no els hem de demanar “ajuda” o “suport.” Aix√≤ √©s massa vague. Sigueu espec√≠fics: que donin 50 ‚ā¨ per a una campanya espec√≠fica; que facin de voluntaris durant una hora; que retuitegin als seus seguidors la vostra invitaci√≥ a cert esdeveniment; etc.

Potencieu que ajudin en el seu temps disponible i en la mesura de les seves possibilitats. Per poc que facin per a ells ja serà  molt. Afegiu-hi sempre el toc personal. Si us citen a Twitter o a Facebook, si responen el vostre butlletí, agraiu-ho sempre o incorporeu qualsevol altre estímul.

Integreu les comunicacions dels canals en temps real (Twitter, Facebook, etc.) al vostre web. Això reforça als visitants del web que hi sou, aquí i ara, en contacte permanent amb els seguidors.

En resum…

Mai no sabeu qui arribarà al vostre web, així que estigueu preparats. Respongueu les preguntes dels nouvinguts. Expliqueu històries als amics. Feu fàcil als seguidors interactuar amb vosaltres.

I de la missió què en fem? Per defecte, enterreu-la a la pàgina Qui som? Només si realment és una frase curta, col·loquial, que poden entendre tant el vostre veí com la seva mare, llavors potser podeu posar-la a la pàgina principal. Però només després que hagueu fet espai per a les respostes, les històries i les interaccions.

Esto refuerza a los visitantes del web que estáis presentes, aquí y ahora, en contacto permanente con los seguidores.

1 comentari a “Creant continguts pel web: qu√® volen realment els visitants?”

  1. masticable » Titulares ha dit:

    09 set 10 - 8:11

    [...] Creando contenidos para el sitio web: ¬Ņqu√© quieren realmente los visitantes? http://www.tecnolongia.org/?p=1088‚Ć©=es [...]


Deixa un comentari