OTS: quan l’aplicaci贸 creix amb l’organitzaci贸

Segueixo amb les presentacions que van fer les entitats a la jornada de Madrid. Avui 茅s el torn de l’Observatori del Tercer Sector (OTS), jutge i part ;-) , que va referir-se a la seva aplicaci贸 de gesti贸 de projectes.

Quan una organitzaci贸 experimenta un cert creixement, sol adonar-se que necessita substituir el reguitzell de fulls de c脿lcul escampats per tota la casa per aplicacions que concentrin la informaci贸, que evitin duplicitats i inconsist猫ncies i que ajudin en la presa de decisions. En alguns casos s’opta per solucions “est脿ndards”, per貌 tot sovint s’acaba apostant per una aplicaci贸 a mida. Aquestes eines tenen l’inconvenient que el seu desenvolupament sol ser llarg i car (m茅s tenint en compte que, a priori, es tracta d’inversions en estructura i no en projectes finals).

En aquest cas, l’OTS va optar per aprofitar all貌 que des de TecnolONGia hem anomenat paradigma web i que permet anar desenvolupant les eines a la velocitat desitjada, en funci贸 de la necessitat del seu 煤s i de la disponibilitat de recursos.

La percepci贸 que transmetia la presentaci贸 茅s que l’organitzaci贸, que no t茅 ni cinc anys d’exist猫ncia, ha pogut anar fent cr茅ixer aquesta aplicaci贸 web per a gestionar els seus projectes sense canvis traum脿tics, afegint progressivament funcionalitat a mesura que el propi proc茅s de maduraci贸 de l’entitat ho ha anat demanant.3 comentaris a “OTS: quan l’aplicaci贸 creix amb l’organitzaci贸”

 1. ismael ha dit:

  02 jul 08 - 18:10

  Aix貌 del “paradigma web” t茅 resson脿ncies amb el que el Jonathan Zittrain anomena “principi de la procrastinaci贸”: fem ara l’eina amb el que necessitem i no pensem ni en els problemes futurs ni en les coses que volem que faci en un futur. Ja vindr脿 alg煤 i ho far脿 per nosaltres (si treballem amb eines de programari lliure) o b茅 ja ho incorporarem al seu temps.

  :)

 2. Ferran ha dit:

  09 jul 08 - 0:34

  Un exemple cabal d’aquest “paradigma web” 茅s Gmail on posen de manera ordenada caracter铆stiques noves “a dojo” per observar que tal respiren. Ho expliciten en el seu blog (http://gmailblog.blogspot.com/2008/06/introducing-gmail-labs.html).

 3. Jaume Albaig猫s ha dit:

  09 jul 08 - 14:41

  Efectivament, Ferran, aix铆 茅s. Google amb GMail ha estat pioner a gran escala en l’aplicaci贸 d’aquest paradigma, que ja s’ha incorporat a d’altres aplicacions online, tant de Google com de bona part de les conegudes xarxes socials.


Deixa un comentari